Salamura Limon Turşusu


                                                          Salamura Limon Turşusu

Malzemeler:

- 5 adet Limon
- 2 adet Defne Yaprağı
- 10 adet Tane Karabiber
- Deniz Tuzu
- Limon suyu

Yapılışı:
Limonları altında 1 - 1,5 cm kalacak şekilde dörde bölün. Alt taraftan tutmalı kopmamalıdır. Sonra limonun ortasını açıp içini dolduracak kadar deniz tuzu koyun. Tuzlanmış limonları kavanozunuza dik bir şekilde yerleştirin, aralarına da defne yaprağı ve tane karabiberlerinizi serpiştirip her tarafa yayın. Daha sonra kapağını kapatıp 1 hafta boyunca her gün 1 dakika kadar sallayın. Böylelikle tuz, her tarafa yayılıp salamura olmasını kolaylaştıracaktır. 1 hafta sonunda kavanozun kapağını açıp ağzına kadar limon suyu koyup tekrar kapatın ve 1 hafta daha bekleyin. Toplam 2 hafta sonra salamura limon turşunuz hazır olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.


NoT: Bu teknik Fas mutfağına ait olup, Citron Confit olarak da bilinir. Fas mutfağında tajin gibi güveç yemeklerinde çok kullanılmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar